Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешка Lamba sensor integrator

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Грешка Lamba sensor integrator

даде тази грешка не знам защо идея какво е ????

Първоначално публикувано от jaffar_1 Покажи съобщение
    Газовата

Comment

не е, тя е изключена

Comment

Първоначално публикувано от jaffar_1 Покажи съобщение
        Грешката кой номер е ?
        Ако дадеш номер ще я видя в аутодата и ще ти кажа възможни какво препоръчват
        Alfa Romeo 156 TS 1.8
        Alfa Romeo 145 1.7

Comment

ами 63 в момента не я дава но съм сигурен че пак ще се появи. Прегледах кавелите но са ок с нова сонда съм и пак !

Comment

Хм няма да е "63" Буква и 4-ри цифри трябва да е и при мен беше така . Имам 4 нови сонди не е от това (които съм сменял) не е от това.Беше изпискане от всмукателната система при мен точно едно мъркуче което връща бензиновите изпарения , но смених и едни гарнитурки на колекторните тръби .
            Не си спомням как точно беше номера иначе щях да ти копирам текста от аутодата , там има поне 4 препоръки , какво трябва да провериш и от какво може да дава тази грешка . С Фиат еку скан ли проверяваш?
            Alfa Romeo 156 TS 1.8
            Alfa Romeo 145 1.7

Comment

значи "0а" и пише че е "причината за тази грешка е прекъсната връзка" но не е
              и от долу броячът на грешки е 63

---------- Post added at 11:05 ---------- Previous post was at 11:05 ----------

да с тази програмка

Comment

Първоначално публикувано от cais Покажи съобщение
                Хм няма да е "63" Буква и 4-ри цифри трябва да е и при мен беше така . Имам 4 нови сонди не е от това (които съм сменял) не е от това.Беше изпискане от всмукателната система при мен точно едно мъркуче което връща бензиновите изпарения , но смених и едни гарнитурки на колекторните тръби .
                Не си спомням как точно беше номера иначе щях да ти копирам текста от аутодата , там има поне 4 препоръки , какво трябва да провериш и от какво може да дава тази грешка . С Фиат еку скан ли проверяваш?
                намерих и грешка "63" пише - circuit/component protection time-out , каквото и да значи
                Alfa Romeo 156 TS 1.8
                Alfa Romeo 145 1.7

Comment

На мен му я дава от година. Изтривам и отново след 1-2к км. Но не повлиявам на нищо. Нито разход нито вървенето.
                  Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
                    На мен му я дава от година. Изтривам и отново след 1-2к км. Но не повлиявам на нищо. Нито разход нито вървенето.
                    Какъв разход ти дава ?
                    На ниските обороти , когато си спрял при загряла кола , играят ли ти обороти?
                    Alfa Romeo 156 TS 1.8
                    Alfa Romeo 145 1.7

Comment

Какъв разход ти дава ?
                      На ниските обороти , когато си спрял при загряла кола , играят ли ти обороти?
                      При мен го има този проблем. Оборотите на празен ход ми играят, дава ми същата грешка - Ламбда Интегратор и ми дава разход от порядъка на 16-17 градско (на газ) при положение че я карам супер спокойно ....

???
                      Да се ядосваш, значи да наказваш себе си, за грешките на другите!
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение
                        При мен го има този проблем. Оборотите на празен ход ми играят, дава ми същата грешка - Ламбда Интегратор и ми дава разход от порядъка на 16-17 градско (на газ) при положение че я карам супер спокойно ....

???
                        Явно това е проблем , който е често срещан в Алфите .
                        За съжаление трудно се открива аз съм дал стотици лева за диагностика и ламбди сонди различни .
                        Трябва Ви майстор с търпение за да открие проблема защото практически може да е на много места. При мен беше в една тръбичка , която вкарва бензиновите пари в всмукателният колектор , но може да е пробив (теч) по цялата всмукателна или изпускателна система .
                        Препоръчвам Ви да си свалите една версия на autodata (за ползвам 3.3 и да почетете.За съжаление малко майстори се хващат с проблем , който не може да им донесе 100 лв за един час (може и да обидя някой , но направо ми е писнало от "майстори").
                        При проверка използвайте метода с дезодоранта за откриване на вакум теч - ефективен е
                        Alfa Romeo 156 TS 1.8
                        Alfa Romeo 145 1.7

Comment

А какво означава по принцип като вземе да я изписва тая грешка?
                          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Явно това е проблем , който е често срещан в Алфите .
                            За съжаление трудно се открива аз съм дал стотици лева за диагностика и ламбди сонди различни .
                            Трябва Ви майстор с търпение за да открие проблема защото практически може да е на много места. При мен беше в една тръбичка , която вкарва бензиновите пари в всмукателният колектор , но може да е пробив (теч) по цялата всмукателна или изпускателна система .
                            Препоръчвам Ви да си свалите една версия на autodata (за ползвам 3.3 и да почетете.За съжаление малко майстори се хващат с проблем , който не може да им донесе 100 лв за един час (може и да обидя някой , но направо ми е писнало от "майстори").
                            При проверка използвайте метода с дезодоранта за откриване на вакум теч - ефективен е
                            Дай малко повече информация за тръбичката, как откри проблема?
                            Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Encislav Покажи съобщение

???
                              Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                              А какво означава по принцип като вземе да я изписва тая грешка?
                              fault location :
                              long term , fuel trim - at increased engine RPM

probable cause:
                              intake/exhaust leak , HO2S , fuel pressure , fuel system , mechanical fault , ECM

ето това пише в Autodata за тази грешка
                              1-вото е какво следва от тази повреда
                              2-рото е къде може да се крие проблема

1-во "Неравномерно подаване на гориво - увеличаване на оборотите на двигателя"
                              2-ро "Прием/Изтичане на отработените газове HO2S, налягане на горивото, горивна система, механична неизправност, ECM
                              Вие пробвайте къде точно е грешката във вашите коли

---------- Post added at 18:32 ---------- Previous post was at 18:19 ----------

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                              Дай малко повече информация за тръбичката, как откри проблема?
                              Метода с дезодоранта не го ли знаеш?Като пръснеш с дезодорант около тръбите за вакумите ако се повишат оборотите рязко и драстично там трябва да търсиш
                              Сваляш кората и започваш маркуч по маркуч , гарнитури на колекторите , тръбичките за бензиновите пари ( те са най отгоре една синя и бяла , те са с бързи връзки и там има едни "О" пръстенчета )
                              В Пловдив имам едни момчета когато са свободни мога да ги помоля да ти потърсят проблема , но пак казвам много не им се занимава защото е много работа за нищо по- добре ще е ако сам си локализираш проблема , а те ти го оправят по принцип се занимават с шарнири,спирачки, ходова част предимно .
                              Alfa Romeo 156 TS 1.8
                              Alfa Romeo 145 1.7

Comment

Working...
                              X